070 772 713

info@yama.si

KDO ALI KAJ JE OSEBNI TRENER?

17. februar in ura natanko 16:09, čakam v fitnesu stranko, ki je pri meni naročena ob 16:30. Tudi to je ena izmed vrlin osebnega trenerja in osebnega treninga, da svojega varovanca vedno osebno pričaka, ko pride v center ga pozdravi in povpraša kako je preživel del dneva. Pripravi oziroma zmotivira ga, da se pred dokončno sprostitvijo tistega dne, še malo razmiga in s tem svojo slabo ali dobro energijo sprosti, da je večer tako lepši.

Ali je osebni trener, res samo trener?

Ne vem, ugotavljam, da zadnje čase ta ritem trenerstvo in stroga vadbena disciplina nekako zgublja svoj pravi pomen. Trenerji smo dobili veliko večjo funkcijo, kot samo to, da stranke preganjamo po fitnesu in od njih zahtevamo 100% stalno pripravljenost in konstantno potenje.

Ste mogoče ugotovili, da ko pridete na osebni trening (vsaj tisti, ki ste to že izkusili), trenerju v večini primerov poveste vse, kaj se vam je v dnevu dogajalo, kakšne težave ste imeli zjutraj pri spravljanju otrok iz postelje, hitenju v službo, kako je kolegica izvedela da je noseča, kako ste v službi dobili nagrado, kako ste jezni, da vas kljub vašemu trudu doma ali v službi noben ne pohvali, pa še bi lahko našteval in da vse to poveste človeku, ki ga vidite pred koncem dneva in mu nekako zaupate, pa četudi ni vaš partner ali družinski član.

Smo osebni trenerji res samo strogi trenerji, ki zahtevamo nič drugega kot mentalno predanost utežem, ali smo pripravljeni tudi prisluhnit?

Mislim, da se ritem in vloga trenerja obrača, vendar to še ne pomeni, da trener ni strokovnjak na svojem področju. Seveda da je, ker mora biti, ampak na drugi strani je tudi psiholog, odličen poslušalec in še boljši motivator, tako na nivoju vaj in fizične dejavnosti, kot tudi na nivoju pogovora, ki se z nenormalnim porastom tehnologije tako rapidno manjša. Včasih smo zelo radi šli na kavo, se s prijatelji, znanci, sodelavci ali družino v miru kaj pogovorili, zdaj to vse hkrati naredimo preko družabnih omrežij in na koncu gremo še zmeraj na kavo, vendar vsebina pogovora še zdaleč ni taka kot je to bila včasih.

Zato smo trenerji, ki ne prodajamo samo on-line storitev, ampak dejansko delamo z ljudmi 1:1 tisti, kateri še vedno ohranjamo stik z ljudmi in če bomo delali dobro, bo to še trajajoč branding posel.

Se vam zdi, da ste se našli v zgoraj napisanih besedah, se strinjate z mano, da tako rekoč poslovni odnos med trenerjem in stranko res zveni med prijatelji in družino še kako dobro, ko se pohvalite da imate osebnega trenerja, na drugi strani, pa sami imate nekoga, ki mu lahko zaupate svoje težave kljub temu, da je on le vaš trener v centru v katerem, hodite sprostit in potrenirat svojo telo in verjetno tudi svojo dušo.

Smo zaradi tega trenerji ob dober glas, ker včasih s stranko namesto kontantnega potenja po centru, pač rečemo besedo več kot sicer?

Sam delam kot osebni trener že nekaj let in imam odlične reference, pa ne zaradi tega ker jih stalno od začetka do konca ure gonim, kot da jim je to zadnji dih v tistem dnevu in da jim bom še kanček energije, ki jim je v tistem dnevu ostal, jaz porabil, ampak je razlog v tem, da imam sam zelo dober občutek za ljudi in jih že takoj ko pridejo v stik z mano preberem dodobra in točno vem, kaj kdo rabi in od kje lahko pričakujem, da se bo razvil napredek.

Ni vedno vse odvisno samo od telovadbe, ampak je v prvi vrsti važen pristop, da dobiš človeka na svojo stran, da ti zaupa in ti dovoli, da ga vodiš. Osebni trener ni več samo trener, ampak je »poslovni« prijatelj, zaupnik, motivator, človek, ki mu LAHKO zaupaš in človek, ki te lahko spravi v pravo formo, pa če je to mentalno v povezavi z fizičnim ciljem.

Se vam zdi, da pretiravam? Ali se vidite v tem zapisu, da pri tempu, ki ga živimo, to še kako drži.

Yama.si  © 2017 – 2022 
Avtorsko zaščitena vsebina

%d bloggers like this: